Välkommen!

Bloggen återspeglar livet bakom kulisserna på Lykkeliam, som egenföretagare till en webbutik och vardagslivet med familjen. Lykkeliam ägs och drivs av två kvinnor mitt i livet. Nu tar vi chansen att uppfylla en dröm, följa en passion och ger oss ut på en spännande resa. Passionen till barnkläder är nyckeln till denna resa. Följ gärna med och dela vår resa mitt i livet.


10 mars 2009

Första leveransen är på väg

Otroligt spännande är det just nu. Idag kommer vår allra första leverans av kläder och produkter. De ringde från Schenker igår att de ska leverera mellan 12-16. Wow.
Har ingen aning om hur stora paketen är men antagligen ett par stycken stooora kartonger med massor av kul i. Leveransen kommer från en leverantör vi ännu inte avslöjat så jag antar att senare under dagen kommer det ytterligare ett avslöjande av vad som kommer att finnas i vår butik.


Det allra svåraste med det vi håller på med just nu är att lösa logistiken. Det är inte omöjligt, bara inte löst till hundra procent men vi ser att en lösning finns vi måste bara vara lite finurliga. Eftersom man inte har några volymer på paket så sitter man i ett rätt dåligt förhandlingsläge med fraktbolag och posten. Tack och lov har jag en del erfarenhet av just den här biten. Vi vill ju dessutom alltid få våra paket ut till kund snabbt som ögat och till det bästa pris vi kan erbjuda.

Det roliga med hela det här projektet att komma igång är alla knutar som ska lösas. Många saker har gått som en dans men jag tar gärna an en utmaning, en utmaning i lagom dos så att man inte lägger alla sina krafter på en enda sak.

Till er därute som sitter i samma sits eller har funderingar på att sätta sig i den här otroligt spännande sitsen är att tänka efter före, frakter kostar. Både att få hem grejer man ska sälja samt ut till slutkund. Det är lätt att budgeten äts upp av frakten liksom vinstmarginaler. Man ska inte skrämmas av tanken men man ska ha den i åtanke och med i beräkningen.

Fast just nu sitter jag och inväntar den första leveransen till företaget LYKKELIAM.

Ha en god dag!

PS Glöm inte bort tävlingen här nedan för allt i världen. Ni vill inte missa chansen att vinna helt underbara kläder DS

3 kommentarer:

  1. Så kul!!! Ser verkligen fram emot att Ni kommer igång!! Skulle inte Mammablogg Galan vara ett ypperligt tillfälle för Er att marknadsföra Er på, då som utställare?!

    Med tnake på att ni har en renodlad webb-butik, blir ju massor av reklam på en gång ;-)

    Kramis!

    SvaraRadera
  2. Gud så spännande!
    När är öppningsdatum?
    Är såå nyfiken!
    kram

    SvaraRadera
  3. Vad kul att ni äntligen får en leverans. Ja visst är det trist med frakten som tillkommer, dels den till kund och dels den man får vid inköpen, helst när de delar upp ordern i flera leveranser. Ni kanske har märkt att det inte är speciellt stora marginaler på barnkläder.

    Jo tack det går bra för mig, just nu känner jag att det mesta är under kontroll. Den känslan kan ju ändra sig på nolltid =)

    Kram på er!

    SvaraRadera